Czy myślicie, że hummus to po prostu ciecierzyca, czosnek, sezam i oliwa? Chcemy Was przekonać, że nie tylko…
Hummus może mieć słodko-ostry smak pieczonej dyni, może rozgrzewać podniebienie intensywnym aromatem grillowanej papryki lub rozpieszczać słodyczą syropu klonowego i rodzynek.
Kto nie chciałby schrupać kanapki z pastą z mięsistego bobu z aromatyczną miętą albo zjeść pachnącego chlebka pita z intensywnie czekoladową pastą z czarnej fasoli?
„Hummusy i pasty” Konrada Budzyka to książka:
– aktualna: „jak zrobić hummus” jest ostatnio często wyszukiwaną frazą w internecie, a sam hummus pojawia się „roli głównej” w kampaniach wielkich sieci;
– praktyczna: mówi o tym, jak ugotować ciecierzycę, jak ją przechowywać, do czego używać czarnej soli i jak wytrawnie smakuje kiszona cytryna;
– inspirująca: hummusy na słodko i na ostro; pasty z warzyw i nasion; z popularnego buraka lub chrzanu i z egotycznie brzmiącego topinamburu.
Autorem książki jest Konrad Budzyk, dietetyk, weganin i bloger. Od kilku lat gotuje i dzieli się swoimi przepisami na blogu blendman.pl
Książka Hummusy i pasty Konrada Budzyka, pojawi się w księgarniach 16 sierpnia. W jej środku znajdzie się 76 prostych i inspirujących przepisów na zdrowe i pyszne hummusy i pasty.
Autor: Konrad Budzyk
Tytuł: Hummusy i pasty
Premiera: 16 sierpień 2017
Materiały prasowe: Wydawnictwo Znak