Już w najbliższą środę premiera najnowszej książki z bestsellerowej serii Zdrowo i bez chemii. Takie właśnie są rośliny samodzielnie wyhodowane na własnym balkonie! Balkonowe ogrodnictwo może być proste, dzięki inspiracjom i poradom od Basi Chronowskiej-Cholewy, autorki Wyhoduj i zjedz.
Basia dzieli się doświadczeniem, podaje sprawdzone sposoby na rozpoczęcie przygody z balkonową uprawą i udowadnia, że może stać się ona pasją, która zmieni życie.
To sposób, by nawiązać sąsiedzkie przyjaźnie, pokazać dzieciom, skąd biorą się owoce i warzywa, oraz uzyskać dostęp do pysznych, mało popularnych odmian roślin jadalnych. Dla wszystkich, którzy chcą przejąć kontrolę nad tym, co jedzą!
Bez względu na miejsce zamieszkania, powierzchnię balkonu i jego nasłonecznienie, każdy może wyhodować własne zdrowe rośliny. Warto skorzystać z podpowiedzi autorki, żeby dowiedzieć się, co wybrać na początek.
Autor: Barbara Chronowska- Cholewa
Tytuł: „Wyhoduj i zjedz”
Data wydania: maj 2018
Wydawnictwo: Znak
Materiały prasowe: Znak