close
„Nauka w kuchni” – książka dla głodnych wiedzy!

„Nauka w kuchni” – książka dla głodnych wiedzy!

Czy zastanawialiście się, kiedy ludzie zaczęli gotować? Jak przyrządzali jedzenie neandertalczycy? Jak mógł smakować stek po kromaniońsku? 

Michał Kuźmiński poprowadzi  Was przez fascynujące tajniki jedzenia i gotowania od czasów prehistorycznych po najdalszą przyszłość. 

Z Nauki w kuchni dowiecie się, jak wygląda gluten, poznacie sekrety zakwasu chlebowego (wszyscy wiedzą, że pierwszy chleb nigdy nie wychodzi i najlepiej od razu zacząć od drugiego), poznacie zapach zupy z kwarków, dowiecie się, jak wyhodować sałatę w kosmosie i dlaczego astronauci lubią pikantne jedzenie.

Ta książka to prawdziwie (r)ewolucyjne historie sztuki kulinarnej. Kopalnia naukowej wiedzy i fascynujących ciekawostek na temat jedzenia i gotowania. 

Kuchnia dla głodnych wiedzy

Michał Kuźmiński – zastępca redaktora naczelnego „Tygodnika Powszechnego”, twórca i wieloletni kierownik działu Nauka. Nominowany do nagrody Grand Press w kategorii Dziennikarstwo specjalistyczne.

Premiera: 16 stycznia 2019

Materiały prasowe: Wydawnictwo Znak

Premiera książki „Gdzie jest prezydent”

„Husaria. Duma polskiego oręża” w księgarniach

Nasza strona internetowa używa plików cookies w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. dowiedz się więcej

Nasza strona internetowa używa plików cookies w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych.
Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do twoich potrzeb.
Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje.

Zamknij