Twój lunch wcale nie musi być drogi ani nudny! Zamknij w swoim lunchboxie zdrowe danie z łatwo dostępnych składników, a stosując zasady japońskiego bento, spraw, aby wyglądało pięknie i apetycznie!
Moda na lunchboxy opanowała cały kraj. Każdy, kto dba o swoje zdrowie zabiera do pracy pudełko wypełnione pysznościami. Jeśli brakuje ci inspiracji, zajrzyj do tej książki. Znajdziesz tutaj nie tylko smaczne przepisy na dania wykonane z sezonowych składników, ale też praktyczne porady:
– jak tanio i szybko przygotować posiłek do lunchboxa
– jak planować całoroczną dietę i robić zakupy z głową
– jak przestać marnować jedzenie
– jakiego pudełka używać do danego posiłku
Wszystkie przepisy są odpowiednio zbilansowanie, wykonane z sezonowych składników, jednocześnie apetyczne i pięknie wyglądające. Uważaj tylko, bo przyciągają wzrok jak żadne inne dania i szybko mogą zniknąć ze wspólnej firmowej lodówki.
Malwina Bareła, autorka bloga Filozofia Smaku, w swoim życiu kieruje się japońską filozofią bento. Wie, że jesteś tym, co jesz, a jedzenie przygotowujemy nie tylko dla żołądka, ale również dla oczu.
Premiera: 19 wrzesień 2018
Materiały prasowe: Wydawnictwo Znak Horyzont