FOODSTOCK MIÓD MALINA – spróbuj ponad 100 różnych dań w jedynej takiej formule – porcja za 5 zł!
Regularne, duże edycje Foodstocka powracają. Pod koniec października festiwal wraca do swojej znanej formuły. Kolejne wydarzenie, tym razem w przyjaznej, pysznej konwencji MIÓD MALINA odbędzie się 25-ego października, tradycyjnie w Fabryce.
Edycja wyjątkowa, ponieważ tym razem Foodstock nie tylko zaoferuje zdrową i pyszną kuchnię z przewagą dań na miodzie i malinach, ale zaprasza na towarzyszące warsztaty i wykłady z ekspertami z branży pszczelarskiej, którzy przybliżą nam temat wykorzystania miodu w codziennej diecie oraz rolę pszczół w naszym ekosystemie. Edukacyjny aspekt pojawi się nie bez powodu, organizatorzy pragną zwrócić uwagę, że problem ginących pszczół dotyczy nas wszystkich.
Grupa ponad dwudziestu Wystawców zadba o różnorodność oferty – będzie mięso, owoce morza, ryby, jak również opcje wege i słodkie desery. Festiwal zapewnia ponad sto różnych dań, a formuła „porcja za pięć złotych” umożliwi spróbowanie jak największej ilości propozycji kulinarnych.
Zapowiada się niezwykle ekscytująco. Dzięki współpracy z Wojewódzkim Związkiem Pszczelarzy, możemy spodziewać się ciekawych warsztatów (również dla najmłodszych) oraz oferty miodów i soków z całej Polski. To doskonała okazja, aby zrobić zapasy na całą zimę, którą już eksperci zapowiadają jako długą i srogą. Foodstock zadba również o zielony ogródek, wielki stół i przyjemną muzykę.
……………………………………………………………………………………………………….
Foodstock to jeden z pierwszych festiwali kulinarnych w Krakowie. Od pierwszej edycji przyciąga tłumy koneserów nowych smaków i miłośników dobrego jedzenia. Dzięki swojej unikatowej formule opartej na bezgotówkowych zakupach realizowanych za pomocą kuponów, na stałe wpisał się w kalendarz oryginalnych i niezwykłych wydarzeń o charakterze kulturalnym i rekreacyjnym. Wszystkie informacje dotyczące Wystawców, dań i części warsztatowej znajdą Państwo w linkach poniżej.