Natalia Paździor, zwyciężczyni pierwszej polskiej edycji programu „MasterChef Junior” spotka się z czytelnikami 25 czerwca w krakowskim salonie Empik Bonarka. Młoda kucharka opowie o pasji gotowania, którą odziedziczyła po prababci oraz kulinarnych zmaganiach w programie.
Mogłoby się wydawać, że obsadzenie dzieci w roli kucharzy nie jest najlepszym pomysłem. Ta opinia nie znajduje potwierdzenia w przypadku małych bohaterów programu „MasterChef Junior”. Młodzi kucharze z olbrzymią pasją i równie wielkim zaangażowaniem przygotowują potrawy, które wzbudzają podziw profesjonalistów. Pieką babkę bananową, budują buraczaną wieżę, serwują chałwę w trzech odsłonach! Swoją pasją zarażają innych, wśród których są również ich rówieśnicy.
W książce „MasterChef Junior” (wyd. Burda Książki) znajdziemy przepisy na najlepsze dania wszystkich uczestników programu oraz proste w przygotowaniu potrawy, które każde dziecko będzie mogło odtworzyć samodzielnie w domu. Z pewnością zachęcą one zarówno dorosłych, jak i młodych fanów gotowania do eksperymentowania w świecie smaków i zapachów!
Natalia Paździor ma 12 lat. Od małego uwielbia lepić pierogi razem z babcią, to od niej odziedziczyła miłość do gotowania. Kreatywność, pomysłowość i fantastyczny zmysł smaku sprawiły, że spełniła swoje marzenie i wygrała walkę o tytuł i statuetkę MasterChef Junior.
Sobotnie spotkanie będzie okazją do rozmowy na temat kulisów powstawania programu oraz tajników kuchni małej mistrzyni.
25 czerwca, godz. 17:00
Empik Bonarka, Kraków
ul. Kamieńskiego 11
Materiały prasowe: Business & Culture