Jak z prostych składników zrobić efektowne i pyszne dania?
Odpowiedź znajdziesz w debiutanckiej książce kucharskiej Eryka Wałkowicza, stuprocentowego roślinożercy, autora jednego z najpopularniejszych blogów
o kuchni roślinnej w Polsce – erVegan.com.
Zamień marchewkę w przepyszny pasztet, ciecierzycę w słodkie ciasto, a jarmuż w chrupiące chipsy! Z tej książki dowiesz się, dlaczego urozmaicone posiłki to podstawa diety roślinnej oraz jak łączyć podstawowe składniki w kuchni, aby uzyskać nie tylko smaczne i sycące potrawy, ale również w pełni zbilansowane posiłki.
A to wszystko z punktu widzenia faceta i dyplomowanego dietetyka. O jedzeniu można mówić wiele, ale tylko on robi to BEZ ŚCIEMY!
ErVegan. Kuchnia roślinna dla każdego to zbiór niezwykłych, oryginalnych niekiedy zaskakujących przepisów, które pokochają nawet zatwardziali mięsożercy. Ta książka to połączenie pasji, smaków, niekonwencjonalnego łącznia składników, tajników dobrze zbilansowanej diety oraz apetycznych, wykonanych przez samego autora fotografii. Z ErVeganem kuchnia roślinna wcale nie musi być nudna, tym samym autor obala panujący obecnie stereotyp weganina „chudzielca”.
Gotowanie jest przygodą, która pochłonie każdego, kto będzie w stanie się jej poddać. Jesteś na nią gotowy? Jeśli odpowiedziałeś TAK to przygotuj się na jazdę bez trzymanki w odkrywaniu najdzikszych zakamarków kulinarnej kreatywności.
Obowiązkowa pozycja na półce każdego miłośnika kuchni roślinnej.
Autor: Eryk Wałkowicz
Tytuł: Kuchnia roślinna dla każdego
Premiera: 15 marzec 2017
Wydawnictwo: Znak