Z przyjemnością zapowiadamy premierę książki z najpyszniejszymi przepisami na desery bez jajek i nabiału. 11 października ukaże się książka WEGANONA, czyli Pawła Ochmana Pyszności z roślin. Proste wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału. Tylko w tej książce znajdziecie to, czego nie ma w innych książkach wegańskich – przepisy na zdrowe smakołyki. Od samego patrzenia na przepisy ślinka cieknie! 😉
PROSTE WYPIEKI I DESERY MISTRZA SŁODKOŚCI
Słodycze kochamy wszyscy, zwłaszcza Paweł Ochman – weganin od 26 lat, autor popularnego bloga Weganon.pl. Jego kulinarna przygoda i miłość do cukiernictwa zaczęły się od zeszytu z przepisami mamy. Teraz w nowej roślinnej odsłonie wracamy z Weganonem do słodkości z dzieciństwa, smaków kuchni naszych mam i babć. Do niezapomnianego zapachu kruchych babeczek z kremem budyniowym, pischingerów i szyszek. Poznamy tajemnice robienia tart i prostych śniadań, świątecznych ciast oraz deserów z różnych stron świata.
Paweł Ochman w 100 nowych przepisach, których nie znajdziesz na blogu, podpowiada:
- Czym zastąpić nabiał i jajka?
- Jak łatwo połączyć podstawowe składniki?
- Co zrobić, by było szybko, zdrowo i pysznie?
Paweł Ochman – weganin, autor bloga Weganon, naukowiec. Jak mawiają jego przyjaciele: „Rano miesza w probówkach, wieczorem w garach”. Potrafi skutecznie przekonać do kuchni roślinnej nawet najbardziej zaniepokojonych rodziców, których dzieci zdecydowały się na kuchnię wegańską. Prowadzi warsztaty kulinarne na terenie całej Polski.
Autor: Paweł Ochman
Tytuł: Pyszności z roślin
Premiera: 11 październik 2017
Wydawnictwo: Znak