14 lutego premierę będzie miała książka, która odmieni nie tylko Państwa kuchnię, ale i życie.
God Food. Boska kuchnia Malki Kafki.
To z tej książki dowiesz się:
– jak smakuje idealny babaganusz?
– czy można połączyć smak dojrzałego awokado z aromatem gorzkiej czekolady?
– jak przygotować doskonałe wegańskie potrawy w egzotycznej odsłonie, które zaskoczą niejedną osobę?
Ale najważniejsze – ta książka udowodni, że bezwarunkową miłość można okazać zapraszając bliskich do wspólnego stołu. Przepisy, które są w niej zawarte, to przekazywane przez tysiące lat receptury, które Malka Kafka wyselekcjonowała i przystosowała do naszych realiów. Receptury, w których wielobarwne kultury przenikają się z najpotężniejszymi religiami świata. Malka – kiedyś ortodoksyjna Żydówka, dziś kulinarna szamanka, która dzieli się z nami swoimi przeżyciami, inspiracjami i zaprasza nas do egzotycznej podróży, podczas której w niezwykłych potrawach odnajdziemy boski pierwiastek.
Malka Kafka– znana i ceniona restauratorka, założycielka sieci restauracji Tel Aviv, jednych z najpopularniejszych w Warszawie. Malka to startuperka, która propaguje zdrowy styl życia, szacunek do świata i świadome jedzenie. Umiejętności kulinarne Malki docenili prawdziwi koneserzy kuchni, a jej program emitowany na antenie Kuchnia+ przyciągnął rzesze widzów zafascynowanych orientalnymi smakami.
Autor: Malka Kafka
Tytuł: God Food. Boska kuchnia Malki Kafki
Premiera: 14 luty 2018
Wydawnictwo: Znak