„Wiosna wege” to książka z bogatym zestawem pysznych potraw wiosennych, w tym – także odpowiedników dań wielkanocnych – na bazie składników roślinnych i nabiału.
Ta książka kucharska oferuje około 400 przepisów, które ułatwią codzienne planowanie bezmięsnego jadłospisu. Są tu potrawy zarówno dla wegetarian, jak i wegan. Te drugie opatrzone są ikonką listka. Jedne dania składają się z produktów czysto wegańskich, inne zawierają zamienniki odzwierzęcych produktów, a jeszcze inne skierowane są dla wegetarian akceptujących jedzenie nabiału.
„Wiosna wege” jest podzielona na kilka rozdziałów:
- Wielkanoc
- Śniadania
- Lunchbox
- Dania główne
- Podwieczorek
- Ciasta i desery
- Przetwory
Książka powstała z myślą o osobach, które chcą jeść świadomie, dbają o własne zdrowie, starają się żyć ekologicznie, z troską o stan natury.
Autor:Renata Duczyńska-Surmacz
Tytuł: „Wiosna wege”
Premiera: 18.03.2020
Materiały prasowe: Wydawnictwo Buchmann