Grillowanie to ponoć nasz polski narodowy sport. W końcu zamiast rzeźbić sylwetkę na siłowni my wolimy z piwem, ze znajomymi ćwiczyć przysiady przed grillem usiłując go rozpalić bez płynnej podpałki.
Tyle, że grillowanie nie musi być zwyczajną czynnością – celebracją kiełbasy. Grillowanie może być sztuką! A wszystko za sprawą czterech maleńkich książeczek w kieszonkowym formacie – z serii: Sezon na piknik!
Grupa Wydawnicza Foksal prezentuje serię świetnych i oryginalnych przepisów na grilla i piknik. Męską część czytelników przyciągnie zapewne część poświęcona treściwszym potrawom czyli: „Mięsa i ryby z grilla”. Tu zwłaszcza burgery w Coca-Coli – punkt obowiązkowy do przetestowania!
„Ryby i warzywa z grilla” zaspokoi kulinarne ambicje pań. Dorsz na szpinaku? Respekt wśród koleżanek z całego osiedla murowany! Do tego „Sałatki, sosy, dodatki” i tu też postawmy na szpinak. Więc na piknik polecam dip szpinakowy z karczochami, a na ochłodę milkshake żurawinowy z przepisu zawartego w książeczce „Orzeźwiające napoje”.
Kusi? To nie wszystko! Tak pomysłowych i szybkich w przygotowaniu dań nie uraczycie w innych książkach kucharskich. Te zawierają nie tylko oryginalne przepisy, ale i są świetnie zilustrowane a co najważniejsze mieszczą się do kieszeni, więc z łatwością możemy się nimi posiłkować przy grillu na ogrodzie, czy na działce.
Nie ma na co czekać. Książka w dłoń i do dzieła!
Marzena Rogozik poleca!
Marta Dobrowolska-Kierył
„Mięsa i ryby z grilla”
„Ryby i warzywa z grilla”
„Sałatki, sosy, dodatki”
„Orzeźwiające napoje”
Seria: Sezon na piknik
Grupa Wydawnicza Foksal BUCHMANN